آموزش آواز تلفیقی

آموزش آواز تلفیقی بیش از هر چیز به یک برنامه آموزشی خوب و مدون در کنار یک استاد توانمند نیاز دارد تا با چاشنی تمرین و ممارست، تلاش‌های هنرجو به ثمر بنشیند. ما در آموزشگاه موسیقی آریاهنر با بهره‌مندی از بهترین اساتید اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزش آواز تلفیقی در سطوح مختلف کرده‌ایم.

درباره موسیقی تلفیقی

موسیقی تلفیقی (فیوژن) گونه‌ای از موسیقی‌ست که نتیجه تلفیق دو یا چند فرهنگ موسیقایی است. موسیقی تلفیقی ترجمه اصطلاح موسیقی فیوژن است که در اصل و ابتدا به ترکیب موسیقی جز با فانک و راک گفته می‌شده است. در موسیقی تلفیقی همواره تلاش در به هم رساندن موسیقی در دهکده جهانی موسیقی است به عنوان مثال می‌توان به تلفیق موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی در آلبوم (مولانا و باخ) اثر داود آزاد یا تلفیق موسیقی اصیل آذربایجان با موسیقی جز که توسط عزیز مصطفی زاده در آذربایجان صورت می‌گیرد، اشاره کرد.

عباس مهرپویا از آغازگران موسیقی تلفیقی در ایران بود. مهرپویا موسیقی را با آموختن عود از نوازنده‌ای عرب آغاز کرد و بعدها از آموزگارانی ایتالیایی و آلمانی گیتار زدن را آموخت اما نقطه‌ی عطف کار او زمانی‌ست که به هند سفر کرد و سیتار نواختن را فرا گرفت و پس از آن آهنگ‌های بسیار متفاوتی را با نوای ساز سیتار و با آواز به سبک خاص خویش ارائه کرد. او در زمان خود تنها نوازنده چیره‌دست سیتار در ایران بود و با تسلطی که بر آن داشت، کوشید که نوای این ساز را با نوای سازهای دیگر تلفیق کند و ملودی‌های تازه‌ای را بسازد. قطعه «با من صنما» از آلبوم «آرایش غلیظ» اثر همایون شجریان نیز از دیگر شاهکارهای موسیقی تلفیقی ایرانی به‌ حساب می‌آید. آلبوم «بزم بی‌جانان» اثر پدرام درخشانی هم موسیقی الکترونیک را با موسیقی ایرانی تلفیق کرده و ساز سنتور محور اصلی قطعه‌های آن است.

از معروف‌ترین گروه‌های موسیقی که در سبک موسیقی تلفیقی ایرانی فعالیت می‌کنند می‌توان به گروه‌های «دنگ شو»، «پالت»، «دال»، «داماهی»، «کماکان»، «بمرانی»، «چارتار» و… اشاره کرد و همچنین از جمله خوانندگان فعال در این سبک می‌توان به علی زندوکیلی، همایون شجریان، محسن نامجو، حامد نیک‌پی، میلاد درخشانی و… نام برد.

یادگیری سلفژ پیش از آموزش آواز تلفیقی

در خوانندگی تکنیکی وجود دارد که با استفاده از آن خواننده به راحتی می‌تواند نت‌ها را ادا کند، که به آن سرایش یا سلفژ گفته می‌شود. موسیقی هفت نت دارد و هر کدام از نت‌ها شامل صدای زیر و بمی خاصی هستند که در هر مرحله باید در موقعیت خاص خود خوانده شوند.

سلفژ خواندن به ترتیب، منظم و مداوم نت‌هاست که هر کدام از نت‌ها دارای زمان خاص خود هستند که باید نت‌ها در جا و زمان مشخص خود خوانده شوند. همچنین در کنار نت‌ها سکوت‌هایی وجود دارد که هر کدام از آنها زمان و معنای خاص خود را دارند و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند که در سلفژ این سکوت‌ها نیز باید به طور صحیح و اصولی رعایت شوند. سلفژ به آموزش چگونگی تولید نت‌ها از طریق حنجره و از نظر زمانی و صدایی می‌پردازد. همچنین سلفژ درک صحیح شنیدن و زمان نت‌ها در کنار درست اجرا کردن نت‌ها در موسیقی می‌باشد. آموزش سلفژ پیش از آموزش آواز (چه آواز سنتی ایرانی، چه آواز پاپ و چه آواز تلفیقی) می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

آموزش موسیقی و آواز تلفیقی در آموزشگاه موسیقی آریاهنر

آواز تلفیقی را می‌توان به طور کلی تلفیق آواز سنتی ایرانی و آواز پاپ دانست. از این رو هنرجویان علاقه‌مند به این سبک از موسیقی و خوانندگی باید همزمان هم با نکات آواز سنتی ایرانی آشنا باشند و هم با نکات خوانندگی پاپ.

هزینه آموزش آواز تلفیقی

هزینه کلاس‌ آواز تلفیقی به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از سطح علمی و تجربی استاد گرفته تا مکان برگزاری کلاس. در نظر داشته باشید که کلاس‌های آواز تلفیقی در موسسات مختلف کیفیت مختلفی دارد اما شما باید کلاسی را انتخاب کنید که بهترین استاد را داشته باشد.

شما باید استادی را انتخاب کنید که در حوزه آواز تلفیقی از تبحر زیادی برخوردار باشد. استفاده از یک استاد برتر غیر از اینکه کمک می‌کند زمان یادگیری شما کاهش پیدا کند، باعث افزایش علاقه شما نیز می‌شود. اگر استاد شما مخصوصاً در روزهای اول یادگیری آواز تلفیقی، شخصی حرفه‌ای و کاربلد نباشد، ممکن است شما را از موسیقی زده کند. به همین خاطر همیشه سعی کنید بهترین استاد را برای آموزش‌تان انتخاب کنید.

در آموزشگاه موسیقی آریاهنر سعی شده است که با بهره‌گیری از بهترین اساتید آواز تلفیقی و مقرون‌به‌صرفه‌ترین قیمت، کلاس‌های آموزش آواز تلفیقی برای هنرجویان علاقه‌مند به این ساز برگزار گردد.

اساتید آموزش آواز تلفیقی در آریاهنر

محمود نوروزی

مدرس آواز سنتی و تلفیقی
norouzi

ثبت نام در آریاهنر