طبق تحقیقات دانشمندان در زمینه یادگیری، حدود نیمی از تواناییهای ما از نوزادی تا ۴ سالگی و حدود ۳۰ درصد تا سن ۸ سالگی شکل میگیرد. این بدان معناست که دوران کودکی، دورانی طلایی برای یادگیری است.
شروع موسیقی در سن کودکی، تاثیر فوقالعادهای در پرورش استعداد کودک دارد. کودکان دنیایی متفاوت از دنیای بزرگسالان دارند و دغدغههایی متفاوتتر! بنابراین آموزش موسیقی به کودکان باید با روشهای خاصی انجام شود. بسیاری از نوابغ و اساتید دنیای موسیقی، در سن کودکی وارد این عرصه شدند و شروع به یادگیری و تمرین موسیقی کردند؛ پس از این دوران به بهترین نحو استفاده کنید و کودک خود تا قلعههای موفقیت همراهی کنید.
مزایای یادگیری موسیقی در کودکان
دنیای موسیقی، علاوه بر تقویت استعداد و توانایی افراد، دارای مزایایی است که در ادامه به آنها میپردازیم:
افزایش هوش کودک: مطابق تحقیقاتی در سال ۲۰۱۶، محققان دریافتند که فعالیتهایی که در رابطه با موسیقی در کودکان انجام میشود، سبب رشد سریعتر مغز به ویژه بخشهایی که مربوط به خواندن و نوشتن هستند، میشود. موسیقی در کودکان، موجب هارتهای عقلانی، اجتماعی و احساسی، هوش حرکتی، زبانی بهطور کلی سواد را تحت تأثیر قرار داده و آنها را افزایش میدهد. همچنین تحقیقات عصب شناسی نشان میدهد که یادگیری موسیقی در کودکان سبب بهبود عملکرد مغز میشود و فعالیتهای مثل آواز خواندن، نواختن ساز، یا حتی شنیدن موسیقی به عملکرد مغز کودک کمک میکند و باعث ایجاد انگیزه در کودک میشود.
مهارت زبانی: کودکانی که از سن پایین فعالیتهای موسیقیایی را شروع میکند، نسبت به همسن وسالان خود راحتتر و روان تر صحبت میکنند زیرا موسیقی به بهبود عملکرد نیمکره چپ مغز که وظیفه یادگیری زبان و منطق را به عهده دارد، کمک میکند.
موسیقی و ریاضی: در کمال ناباوری، موسیقی تاثیر بسزایی در فعالیتهای ریاضی دارد، به این صورت که یادگیری موسیقی و شنیدن آن باعث میشود کودک شما تشخیص الگوها، توانایی حل مسئله و سایر مواردی که مربوط به علم ریاضیست را علم موسیقی بیاموزد!
تمرکز و توجه: مهارتهای موسیقی به کودکان کمک میکند تا اطلاعات زیادی را به یاد بیاورند، حتی زمانی که فکر و دغدغه زیادی به همراه دارند. همچنین موسیقی نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارد، بدیهی است کودکانی که با موسیقی سر و کار دارند، در مسائلی از قبیل دروس مدرسه و انجام کارهای روزمره تمرکز بالایی دارند.همچنین فعالیتهایی که مربوط به موسیقی است، هوش کودکان را به طرز خارق العادهای تقویت میکند و باعث بروز خلاقیت در آنها میشود. کودکان به مرور زمان میآموزند با استفاده از صدای خود یا نواختن آهنگ با ساز، موسیقی خلق کنند و این امر باعث ایجاد اعتماد به نفس و پیشرفت در کودکان میشود.
نکاتی که باید قبل از فرستادن فرزندتان به کلاس موسیقی بدانید!
قبل از اینکه کودک خود را در کلاسهای موسیقی ثبتنام کنید، در مرحله اول لازم است کودکان را با انواع موسیقیها و سازها آشنا کنید تا از علایقش باخبر شوید. مهمترین اصل در یادگیری موسیقی، علاقه است؛ پس اجازه دهید کودکتان با علایق شخصی خود ساز یا موسیقی مورد علاقه خود را انتخاب کند.
بهترین سن برای آغاز یادگیری موسیقی در کودکان، سن ۵ سالگی است؛ زیرا در این سن کودک شما توانایی درک کردن و احساس کردن را پیدا کرده و آموزش برایش به مراتب آسانتر است.
اکثر کودکانی که قبل از ۸ سالگی به کلاسهای آموزش جدی موسیقی فرستاده میشوند، شاید در صورت برخورد با مشکلات یادگیری آموزش موسیقی کودکان نا امید شوند یکی از دلایلی که باعث می شود کودک دلسرد شود این است که در محیط آموزشی خود را با دیگر کودکان مقایسه می کند و اگر سرعت یادگیری کودکی بیشتر از او باشد باعث می شود که از موسیقی به شدت دل زده شود و دیگر این پروسه را یا ادامه ندهند یا به اجبار خانواده این فرایند را ادامه دهند.در روند یادگیری آنها اختلال ایجاد می شود.قبل از هر چیزی سعی کنید با ابزار آموزشی مثل وسایل بازی مرتبط با آموزش موسیقی کودک ، ویدیوهای آموزشی یا گذاشتن فیلمهای موزیکال علاقه آنها را نسبت به موسیقی افزایش دهید تا با علاقه نه به اجبار وارد عرصه یادگیری موسیقی شوند.و وقتی شما در محیط خانه در کنارشان هستید و آنها را تشویق به یادگیری و آموزش موسیقی می کنید باعث دلگرمی کودک شما می شود.
سعی کنید محیطی را برای کودک خود انتخاب کنید که احساس آرامش و راحتی داشته باشد. محیطی را فراهم کنید که بتوانند در معرض شنیدن موسیقیهای مختلف قرار گیرند که گوششان به آن عادت کند. لازمه این تکنیک شناخت و تشخیص موسیقی خوب توسط والدین است که باعث می شود که کودکان هم خوراک شنوایی مناسبی را تجربه نمایند. اگر کودک شما در خانه احساس آرامش بیشتری دارد، میتوانید از آموزشهای آنلاین موسیقی استفاده کنید. آموزشگاه آریاهنر در غرب تهران، با ایجاد فضایی دوستانه و صمیمی، آموزش موسیقی را برای کودکان شما لذتبخش میکند.
کودکان خود را تشویق کنید؛ این امر سبب ایجاد اعتماد به نفس و انگیزه در کودکان می شود. اغلب کودکان ممکن است در اوایل یادگیری فک کنند که کار بسیار سختی است و شما در این شرایط باید فقط آنها را مورد تشویق قرار دهید که باعث ذوق بیشتر در آنها می شود. آنها را بخاطر اشتباهاتشان سرزنش نکنید، زیرا با اشتباه کردن، به نقاط ضعف خود پی میبرند و آنرا اصلاح میکنند. بسیاری از نوابغ موسیقی نیز با کمک وتشویق بزرگ تر ها از بچگی به موفقیت در آینده رسیدند.
بهترین سازهای موسیقی برای کودکان
در انتخاب بهترین ساز برای کودکان توجه کنید که عامل مهمی چون «شخصیت کودک» از قلم نیفتد. بهطور مثال، پیانو ساز مناسبی برای کودکان تحلیلگر و متفکر است. کودکانی که اجتماعی هستند و کمتر مسائل را تحلیل میکنند، بهتر است فلوت، ساکسیفون و ترومبون بنوازند. کودکان برونگرا دوست دارند مرکز توجه باشند. این کودکان معمولا سازی را انتخاب میکنند که توجه همه را بهخود جلب کند و در صحنه بدرخشند. بنابراین، اگر سازی را انتخاب کنید که با روحیه آنها سازگار نباشد بهزودی علاقهشان را از دست خواهند داد.یکی از بهترین سازها برای آموزش موسیقی به کودکان ساز ارف است، زیرا کودکان را کم کم با دنیای موسیقی آشنا میکند. آموزشگاه آریاهنر در غرب تهران، با برگزاری کلاس های آموزش ارف برای کودکان، پذیرای کودک با استعداد شماست.
آموزش پیانو برای کودکان یکی از جذابترین آموزشهایی است که کودک شما میتواند در این دوران تجربه کند. پیانو ساز بسیار جذاب و دلنشینی است که توجه بسیاری از کودکان و بزرگسالان را به خود جلب کرده است. بسیاری از پدرها و مادرها دوست دارند که فرزندشان از همان دوران کودکی با این ساز جذاب ارتباط برقرار کند و آموزش پیانو را شروع کند.
آموزشگاه موسیقی آریاهنر در غرب تهران، با ایجاد فضایی گرم و صمیمانه، با ارائه حرفهای ترین اصول و نکات موسیقی، بهترین گزینه برای کودک با استعداد شماست!