تفاوت سلفژ و صداسازی در چیست؟

تفاوت سلفژ و صداسازی در چیست؟

بسیاری از افراد علاقه مند به خوانندگی نمیدانند تفاوت سلفژ و صداسازی در چیست و برایشان اینکه تفاوت سلفژ و صداسازی در چیست سوال است. ما در این وقاله قصد داریم این مساله را به طور واضح برایتان توضیح دهیم چرا که اصلا سلفژ فقط برای خوانندگان نیست و برای هر موزیسینی لازم و ضروری است. اگر شما هم به حرفه و هنر خوانندگی علاقه مند هستید و نمیدانید تفاوت سلفژ و صداسازی در چیست در این مقاله با ما همراه باشید، لازم به ذکر است که یک سوال مهم و پر تکرار شما عزیزان این است که اول سلفژ را باید یاد گرفت یا صداسازی که در این مقاله به این موزد نیز خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید…

سلفژ چیست؟

سلفژ یا سرایش به معنی خواندن نت های یک قطعه موسیقی تحت ریتم و فرکانس دقیقشان است که البته در خصوص سلفژ مقالات دیگری هم در سایت موجود است که در انتهای این ویدیو حتما لینک این مقالات را قرار خواهیم داد اما به طور کلی باید بدانیم که سلفژ فقط برای خوانندگان نیست و داشتن دانش کافی سلفژ برای هر موزیسینی لازم و ضروری است. کلیه قطعات موسیقی دارای دو فاکتور مهم زیتم و ملودی هستند که باید کامل رعایت شوند تا یک قطعه موسیقی درست و‌ دقیق اجرا شود و‌به گوش مخاطب برسد، در کل همانطور که قبلا هم گفتیم سه بخش اصلی سلفژ عبارتند از سلفژ ریتم یا پارلاتی، سلفژ ملودی یا کانتاتی و دیکته موسیقی یا dictation بخش بزرگی از سلفژ امری ذاتی است و برخی افراد بسیار گوش موسیقایی قوی ای دارند و‌برخی گوش موسیقایی ضعیفی دارند و برخی هم به طور کلی توان تشخیص فرکانس و ریتم را ندارند که به این افراد death tone میگویند، اما جای نگرانی نیست چرا که ما در آموزشگاه موسیقی آریاهنر بهترین آموزشگاه موسیقی غرب تهران با بهره گیری از بروزترین متدها و حرفه ای ترین اساتید امر یادگیری سلفژ را برایتان ساده و سریع و لذت بخش کرده ایم!

صداسازی چیست؟

صداسازی علم شناخت و به کارگیری اجزای خوانندگی است نظیر دیافراگم،تارهای صوتی،نرم کام و… حنجره انسان خود یک ساز پیچیده و کامل است و برای استغاده درست و‌ بهینه از این ساز ارزشمند باید با اجزا آن به خوبی آشنا شویم و از مطالب مرتبط با بهداشت حنجره نیز باید آگاه بود.

در علم صداسازی که پایه اصلی و مهم خوانندگی است درباره مباحث زیادی بحث میکنیم نظیر

  • آناتومی بدن در خوانندگی
  • بهداشت حنجره
  • زینت های خواندن(انواع تحریر و نوسان ها)
  • اصول صحیح تنفس و‌ مدیریت نفس
  • آواشناسی(بیان صحیح حروف و کلمات)
  • جایگاه های صوتی نظیر صدای سر و سینه
  • کامپرشن و داینامیک

و بسیاری مباحث دیگر از این دست. برای حرفه ای بودن در خوانندگی به نظر شما بهتر است اول سلفژرا یاد گرفت یا صداسازی؟ برای یافتن جواب این سوال مهم و پرتکرار کافی است در بخش بعدی مقاله با ما همراه باشید. لازم به ذکر است که یک خواننده با سواد و قوی و‌آگذه باید در تمام ابعاد موسیقی آگاه و به روز باشد.

اول کلاس سلفژ برویم یا صداسازی؟

قطعا برای خوانندگی نیاز به یک ساز سالم داریم و یک ساز خراب نمیتواند صدای خوبی را ارائه دهد، ساز ما در خوانندگی حنجره و تارهای صوتی ماست که ابتدا باید صداسازی را تا حد مطلوبی پیش برد سپس به سراغ بیان فرکانس ها و اجرای ریتم و دیگر اجزای موسیقی رفت پس در جواب به این سوال که اول کلاس سلفژ برویم یا صداسازی و‌ اینکه کدام یک از این دو در خوانندگی مهم تر است باید گفت که قطعا صداسازی اولویت اول یک هنرجو باید باشد. نکته مهم در این خصوص این است که هر خواننده خوبی لزوما مدرس خوب و‌ حرفه ای ای نیست و‌ نباید به صرف اینکه یک نفر خواننده خوب و‌ توانمندی است به روش تدریسش اعتماد کنیم قطعا صدای خوب مولفه مهمی برای یک مدرس آواز است اما همه چیز نیست و روش تدریس اشتباه یک مدرس میتواند آسیب های جدی و جبران ناپذیری به تارهای صوتی و‌ حنجره ی یک هنرجو وارد نماید.

ویژگی های مهم یک مدرس خوانندگی(صداسازی و سلفژ)

پیش از آنکه به ویژگی های یک مدرس سلفژ و صداسازی بپردازیم باید بدانیم که مجموعه ای از سلفژ و‌ صداسازی یک کلاس خوانندگی قوی را تشکیل میدهد و‌ وفتی در این دو به حد مطلوبی رسیدیم تازه میتوانیم به سراغ انتخاب سبک برویم البته که در بحث انتخاب سبک بخش قابل توجهی نیز ذاتی است و بسته به توانایی های ذاتی حنجره هر فرد و همچنین نگاهی به علاقه وی و موسیقی هایی که به طور معمول گوش میکند میباشد.در بسیاری مراکز و موسسات آموزشی و‌آموزشچاه های موسیقی کلاس سلفژ کلاسی جدا از صداسازی است چرا که ۳۰ دقیقه کلاس خصوصی تایمی نیست که بتوان به هر دو این مباحث پرداخت، اما اگر هنرجو تا حد مطلوبی صداسازی را کار کرده باشد میتوان با کمی مدیریت زمان سلفژ را به کلاس افزود، البته که کلاس سلفژ در سطوح حرفه ای بهتر است گروهی برگزار شود و زمانی جدا داشته باشد در حدود هز جلسه ۱ ساعت و نیم تا دو ساعت به طور کلی ویژگی های یک مدرس ایده آل خوانندگی به شرح زیر است:

  • داشتن علم و‌ سواد بالا در خصوص آناتومی بدن و تارهای صوتی
  • داشتن دانش کافی تئوری موسیقی
  • داشتن دانش کافی سلفژ
  • داشتن گوش قوی
  • ترجیحا داشتن دانش نوازندگی یک ساز موسیقایی

جمع بندی

به طور کلی هم سلفژ هم صداسازی در جایگاه خود مهم و‌ ضروری‌ هستند و هر یک نباشد خوانندگی ناقص است و امکانپذیر نیست پس شما هم اگر به خوانندگی علاقه دارید و دوست دارید در این مسیر گام های مثبتی بردارید و حرفه ای شوید بدون شک باید هم در صداسازی و هم‌در سلفژ قدرتمند شوید و طبق ترتیب کفته شده به این موارد بپردازید، اگر شما هم دوست دارید خوانندگی را اصولی بیاموزید ما در آموزشگاه موسیقی آریاهنر خدمات تست صدا و خوانندگی حضوری و آنلاین را ارائه مینماییم.

اساتید سلفژ و‌ صداسازی آریاهنر

علی ترکی پور

مرصاد اختری

صدرا شریف

Post a comment

Your email address will not be published.

ثبت نام در آریاهنر